Omgeving

Ontdek de natuur

Ga je mee verdwalen? Wij weten de weg! Ben je klaar voor nieuwe ervaringen? We kennen de mooiste plekjes en hebben routes voor je klaarliggen.

De bossen en heidevelden rondom Epe zijn het leefgebied van zwijnen, herten, reeën, moeflons, dassen, vossen, eekhoorns en ijsvogels, die zich veelvuldig laten zien. Epe biedt 100% wildgarantie om wild te spotten. Ga op stap met één van onze gidsen, bezoek een Hanzestad of ontdek de Koninklijke Veluwe. In het hotel hebben we veel informatie en ook online kan je je informeren:

Actuele evenementen en activiteiten in Epe

Bezienswaardigheden
Fietsroutes
Wandelroutes
Hanzesteden
Kastelen
Musea
Hondenlosloopgebied
Activiteiten

Natuurbeleving met gids

Ontdek meer. Ben je klaar voor nieuwe ervaringen?

Onze gidsen begeleiden je graag te voet, met de fiets of mountainbike. Jan Niebeek laat je zien hoe het wild op de Veluwe leeft, daarvoor nemen we best de fiets. André Donker gaat met de fiets of te voet op stap en vertelt je alles over de Veluwe en haar natuur. Leida van den Brink kan te voet alles vertellen over de dieren met wie we de Veluwe delen. Piet Post vertelt je tijdens een wandeling over Landgoed Tongeren alles over onze vogels en bijen. Na een kompakte inleiding over de ontstaansgeschiedenis en geologie van dit gebied ga je met Mariette Elshoud te fiets op pad. Elmie Zandbergen kan je begeleiden tijdens een wandeling met nieuwe inzichten als wandelcoach. Mattheus is een sportieve natuurgids die je naar de mooiste plekken brengt op de mountainbike.

Maak ons je wensen kenbaar en we reserveren een gids exclusief voor je gezelschap of we informeren je waar je kan aansluiten bij een georganiseerde activiteit.

Jan Huttinga vertelt iedere 1e vrijdag van de maand om 20u00 sprookjeachtig mooi geïllustreerd over zijn belevenissen als jachtopzicher op Kroondomein Het Loo in de Hotellounge.

Koninklijk genieten

Rond Apeldoorn en het Kroondomein vind je alles wat je nodig hebt om koninklijk te genieten. Ervaar de natuur en koninklijke historie. Waar vroeger Prins Hendrik te paard genoot van een koninklijke rit op Kroondomein het Loo, brengen vandaag prachtige paden de buitenmensen en levensgenieters naar de mooiste plekjes in het bos. 

Dit jaar vieren we de heropening van Paleis Het Loo, dat na een grondige verbouwing weer haar deuren heeft geopend. Hier voel je in alles waarom koningen en stadhouders van vroeger al naar deze plek in Nederland kwamen om ultiem te ontspannen.

 

 

Machtig mooie Hanzesteden op de Veluwe

Toen Amsterdam en Rotterdam nog dorpjes waren, waren de Hanzesteden al machtige handelscentra. Op de Veluwe floreerden Harderwijk, Elburg en Hattem dankzij hun gunstige ligging aan IJssel en Zuiderzee. De aan de IJssel gelegen steden Zwolle en Deventer zijn ook een bezoek waard. Met een van de Hanze-fietsroutes fiets je, deels over de oude handelswegen, van de een naar de ander.

Zo veel te doen... Onze 10 tips helpen je op weg

Onze 10 tips om niet te missen:

  1. Fietsen over het Kroondomein (fietsroute)
  2. Wandelen over de Tongerense Heide
  3. Wild speuren in de vroege ochtend
  4. Paleis het Loo, nu mooier dan ooit
  5. Hanzesteden zoals Hasselt en Elburg
  6. Kasteel Cannenburch bij fietsknooppunt 46
  7. Nationaal park en Kroller Müller op Park Hoge Veluwe
  8. Het Verscholen dorp tussen fietsknooppunt 03 en 18
  9. A Vogel tuinen en het nieuwe bezoekerscentrum
  10. Ontspannen bij Wellness de Veluwse Bron