Fotoshoot-49.jpg
hotel-de-witte-berken--zeug-met-biggen-in-lentegroen-beukenbos[1]
paleis-het-loo 16-9.jpg
Fietsarrangement Witte Berken.jpg
87050e50-9f89-422c-919f-721f35acef7f
Beste Prijsgarantie
 — 

Omgeving

Ga je mee verdwalen? Wij weten de weg! Ben je klaar voor nieuwe ervaringen? We kennen de mooiste plekjes en plaatsen en hebben routes voor je klaarliggen. De bossen en heidevelden rondom Epe zijn het leefgebied van zwijnen, herten, reeën, moeflons, dassen, vossen, eekhoorns en ijsvogels, ze laten zich veelvuldig zien. Epe biedt 100% wildgarantie om wild te spotten.

Epe is gelegen aan de noordoost kant van de Veluwe op 10 minuten van de A28 en A50. Vanuit Amsterdam op slechts een uur reistijd en vanuit Utrecht slecht 50 minuten.

Het hotel ligt midden in de bossen van de Veluwe in een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsknooppunten. Je kunt zelf je route uitstippelen door uitgestrekte bossen en heidevelden of onder begeleiding een natuurexcursie of wildsafari doen. Voor de recreatieve paardensporter en mountainbiker zijn ook paden aangelegd en het Maarten van Rossumpad komt langs het hotel.

Grenzend aan het Landgoed Tongeren op de Veluwe is Witte Berken Natuurhotel een goede uitvalsbasis voor natuurrecreatie. Niet enkel de Veluwe maar ook de IJsseldelta en het Veluwemeer liggen op fietsafstand. De plaatsen Epe (4 km), Elburg (18 km), Apeldoorn (18 km), Hattem (21 km) en Deventer (25 km) zijn een bezoekje zeker waard. Paleis het Loo is na een jarenlange renovatie weer open voor bezoekers. Je kan er koninklijk genieten van het verhaal van de bewoners en de prachtige tuin.

Onze gidsen begeleiden je graag te voet, met de fiets, mountainbike of te paard. Mattheus is een sportieve natuurgids die je naar de mooiste plekken brengt op de mountainbike of fiets. Jan Niebeek laat je zien hoe het wild op de Veluwe leeft. André Donker's expertise is de landschapsgeschiedenis van Epe en de Veluwe. Leida van den Brink kan te voet alles vertellen over de dieren met wie we de Veluwe delen. Piet Post vertelt je alles over onze vogels en bijen. Na een kompakte inleiding over de ontstaansgeschiedenis en geologie van dit gebied ga je met Mariette Elshoud te fiets op pad. Elmie Zandbergen kan je begeleiden als wandelcoach. Jan Huttinga vertelt sprookjeachtig mooi geïllustreerd over zijn belevenissen als jachtopzicher op Kroondomein Het Loo.

 

Bezienswaardigheden

Midden in de natuur vind je dagattracties zoals wellnessresort De Veluwse Bron (9km), Kasteel Cannenburch (9 km), Paleis Het Loo (19km), de Apenheul (21km), Klimbos Veluwe (22km), het Kröller-Müller museum (46km) en Burgers Zoo (48km). De plaatsen Epe (4km), Elburg (18km), Apeldoorn (18km), Hattem (21km) en Deventer (25km) zijn een bezoekje zeker waard.

 

Veluwse Bron

Een dagje pure ontspanning. Kom helemaal tot rust en geniet van de thermen en sauna’s op slechts 9 kilometer afstand.

 

Het Nationale park de Hoge Veluwe

In het Nationale Park De Hoge Veluwe komen natuur, kunst en cultuur op een prachtige manier samen. Oogstrelende natuur maar ook het Kröller-Müller museum met Vincent Van Gogh, architectonische hoogstandjes en verrassende verhalen. Bereikbaar via mooie route van 46 km.

 

A Vogel Tuinen

Onderweg naar het vestigingsstadje Elburg, verscholen in de bossen van het Landgoed Zwaluwenburg, liggen de A. Vogel tuinen met tallozen heilzame kruiden en planten. Laat je zintuigen tot leven komen.