Beste Prijsgarantie
 — 

MVO & Green Key Goud

Onze MVO Verklaring

Een Natuurhotel?

Een prachtige plek in het groen waar je wakker wordt met het geluid van vogeltjes. Een plek in de natuur voor mensen die houden van de natuur en wat we doen doen we in harmonie met de natuur.

 

Proef en Ontdek de Natuur

Binnen onze belofte 'proef en ontdek de natuur' maken we bewuste keuzes. We motiveren gasten om actief te zijn en te ontspannen in de natuur en informeren gasten over respectvol recreatief gedrag. We beperken verpakkingen en voedselverspilling tot een minimum. We investeren in duurzame energie en doen inspanningen om water- en energieverbruik en milieubelasting te beperken. We stimuleren verantwoord eten en drinken. Er is een breed aanbod van groente en fruit en één op de drie gerechten zijn vegetarisch. We bieden gasten de keuze uit grote en kleine porties in populaire vleesgerechten. We werken bij voorkeur met minder geraffineerde producten, en zijn alert op het toevoegen van suikers, zout en vet. Onze koffie is UTZ gecertificeerd. We kopen lokaal, seizoensgebonden en biologisch of fair trade waar dit waarde toevoegt. Onze vis en vlees voldoet aan de normen van Green Key Goud.

 

In harmonie met de Natuur

Als Natuurhotel omarmen we de strategie van het economisch model ‘Donuteconomie’ van Kate Raworth. Ons doel is de behoeftes van iedereen te realiseren binnen de draagkracht van de aarde ‘in harmonie met de natuur’. Volgens het model is een economie welvarend als de basisvoorzieningen van het sociale fundament worden gerealiseerd zonder een ecologisch plafond, de grenzen van de planeet  te overschrijden. Deze situatie wordt beschreven als ‘de veilige en rechtvaardige ruimte voor de mensheid’.

 

Green Key Goud

Witte Berken Natuurhotel is Green Key Goud gecertificeerd. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame hotels. Meer informatie op https://greenkey.nl.